Sposób przygotowania

Z margaryny, mąki i śmietany zagniatamy ciasto.
Wałkujemy na stolnicy na grubość 2 mm i wykrawamy kwadraty.
Cebule drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy mięso.
Smażymy chwilę, a pod koniec dodajemy majeranek i doprawiamy pieprzem.
Studzimy.
Na każdy kwadrat ciasta nakładamy po łyżce farszu mięsnego.
Zlepiamy rogi kwadratu naprzemiennie tak by utworzyła nam się mała kopertka.
Układamy na posmarowanej olejem i posypanej mąka blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i pieczemy 15 - 20 minut az uzyskaja złotawy kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie schrupałabym taką sakiewkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pięknie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis,super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne i apetyczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !