Sposób przygotowania

Filety z ryby kroimy na nieduże kawałki , skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Potem posypujemy lekko solą i pieprzem ziołowym i smażymy na rozgrzanym oleju krótko z obu stron – najlepiej na patelni ceramicznej lub w rondlu z grubym dnem. Osobno, na drugiej patelni podsmażamy pokrojonego na półplasterki pora ( jasnozielona częśc ) z dodatkiem pieprzu ziołowego, tak, by się zeszklił. dodajemy go do ryby, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 7 minut., uważając, żeby ryby się nie porozpadały. Dodajemy natkę pietruszki i zioła, dusimy minutę i zostawiamy ok. 5 min wyłączone pod przykryciem, żeby potrawa przeszła smakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !