Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

klarowny barszcz czerwony

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
70 dag
jabłko
szt
czosnek
2 szt
por
kawałek
ocet winny
łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
suszone grzyny
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: klarowny barszcz czerwony

grzyby namocz na noc i ugotuj. buraki pokrój w paseczki. z jabłka usuń gniazdo nasienne i pokrój na kawałki. por oczyść.czosnek poprzekrawaj. wszystkie warzywa zalej 5 szklankami wody.wlej wywar z namoczonych grzybów i gotuj przez 10 minut.dopraw do smaku dodaj ocet,majeranek,sól i ewentualnie pieprz. barszcz odstaw na jeden dzień w chłodne miejsce i odcedź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.02.2012 13:33
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak