Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plasterki. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Karpia sprawić, usunąć ości, pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, odstawić na pół godziny. Kalafiora podzielić na różyczki Do naczynia wlać oliwę, lekko rozgrzać, układać warstwami: rybę, fasolkę, pieczarki i kalafior. Całość skropić bulionem, obłożyć plasterkami masła. Przykryć , wstawić do piekarnika na ok.40 minut. Żółtko rozmieszać z 2 łyżkami bulionu, wlać na rybę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !