Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy litr wody, zagotowujemy, wrzucamy kostki bulionowe i mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Zmiksowane na gładką masę ciasto odstawiamy na 30 min. Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z serkiem śmietankowym, śmietaną i posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku. Patelnię smarujemy cienko olejem, wlewamy porcje ciasta i smażymy cienkie naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy przygotowaną pastę serowo-ziołową, zwijamy w ciasne rulony i kroimy w plasterki. Gorącą zupę rozlewamy na talerze i podajemy z pokrojonymi naleśnikami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !