Sposób przygotowania

Wołowinę bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie smarujemy dokładnie z każdej strony pieprzem oraz solą. Jedną cytrynę bardzo dokładnie myjemy, a później wyciskamy z niej sok. Oczyszczone mięso wkładamy do naczynia , a następnie pokrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. (mięso najlepiej odłożyć na jedną godzinę do lodówki). Mięso wołowe pieczeniowe podlewamy niewielką ilością wody, a w następnej kolejności smażymy na maśle, a później jeszcze dusimy pod przykryciem do miękkości. Pieczeń polewamy zrobionym sosem. SOS: Śmietanę bardzo dokładnie łączymy z mąką, a następnie zagotować. Sos doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dodajemy bazylię.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !