Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić, przekroić wzdłuż na połowy. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Szpinak podsmażyć na maśle razem z drobno posiekanym czosnkiem, dodać rozgnieciony widelcem miąższ z ziemniaków, żółtka, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ziemniaki napełnić przygotowanym farszem, posypać startym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 10-15 minut w temp 190-200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam szpinak, więc na pewno zasmakowałyby mi takie ziemniaczki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !