Sposób przygotowania

Udka myjemy i osuszamy .
Miód mięszamy z przyprawą do drobiu lub inną i nacieramy tym mięso , dodatkowo wsuwamy pod skórę by fajnie się zamarynowało , tak przygotowane odstawiamy na kilka godzin .
Mięsko umieszczamy na brytfannie w foli do pieczenia lub rękawie i wkładamy do piekarnika na 45 min
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki , solimy możemy posypać szczypiorkiem i na osobnej formie również do piekarnika ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aredzimska

    Czy ziemniaki należy piec tyle samo czasu co mięsko?
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ziemniaki potrzebują ok 30 min wiec mozna je włożyć troszkę póżniej :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    a ziemniaczki polac tluszczem czy lepiej sosem ?
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    No w sumie to my jadamy bez żadnego tłuszczu :) ale można oczywiście według gustu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    mm ale smaka narobiłaś
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Udka+miód duet idealny! Mniam aż ślinka cieknie:)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Właśnie duet idealny , robi się genialna skórka i ten aromat
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    takie proste a takie pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !