Sposób przygotowania

Wątróbkę myjemy i kroimy na kawałki,cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę,następnie podsmażamy ją na rozgrzanym tłuszczu ,podlewamy kilkoma łyżkami wody przykrywamy i dusimy kilka minut.Osobno przyrumieniamy cebulę i po jej ostudzeniu mielimy dwukrotnie razem z wątróbką..Do zmielonej wątróbki dodajemy ser masło,jajka i przyprawy i całość dokładnie ucieramy,następnie wlewamy kilka łyżek rosołu i mieszamy aby masa nie była zbyt gęsta.Formę smarujemy tłuszczem wysypujemy bułką tartą i wykładamy masę.Pieczemy w piekarniku około 50 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis ,z serem jeszcze nie robiłam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !