Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewana pierś z indyka

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
80 dag
jabłka
2
sos sojowy
1 łyżka
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
orzechy
2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś z indyka

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostki. Do owoców dodać orzechy oraz majeranek i wymieszać. W piersi z indyka naciąć kieszeń, nafaszerować przygotowanym nadzieniem, spiąć wykałaczką. Mięso natrzeć przyprawami oraz sosem sojowym. Piec 75 minut w temp. 190 stopni C. Pokroić w plastry. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak