Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Garnek pełen ryżu i warzyw

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż długoziarnisty
100 g
pieczarki
250 g
zielona fasolka szparagowa
250 g
pomidor
3 szt
czosnek
2 ząbki
posiekany koperek
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
bazylia
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
oregano
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
natka pietruszki
2 łyżki
cebula
1 szt
papryka czerwona
1 (duża)
karkówka
500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek pełen ryżu i warzyw

Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką,
majerankiem,bazylią, oregano. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół. Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać
pietruszkę i koper, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.04.2013 08:15
Polecam na obiad
Rafał10 28.06.2012 08:48
uwielbiam takie najbardziej !!!
rosik93 04.04.2012 23:51
super
mikrusiak 02.02.2012 18:24
zdrowo i smacznie :)
caralajna 02.02.2012 17:58
smacznie wygląda
Mati13 02.02.2012 17:49
super danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak