Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z indyka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
4 sznycle
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 pęczek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
masło
1 łyżka
ser owczy
40 dag
olej
2 łyżki
bulion drobiowy
1 szklanka
śmietana kremówka
1/2 szklanka
białe wino
20 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Zieleninę, cebulę i czosnek siekamy. Podsmażmy na maśle. Mięso nacieramy przyprawami. Połowę sera kroimy na 4 plasterki - kładziemy je na płat mięsem na niego zieloną masę. Zwijamy roladki, spinamy. Obsmażamy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy. Dodajemy resztę sera pokrojonego w kostkę, doprawiamy, zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak