Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości
8 plastrów
ogórek kiszony
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
2 szczypty
Sklep Prymat
masło
4 łyżki
oliwa
do posmarowania
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
woda
1,5 szkl
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
cebula
1 szt
kucharek meksykański
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem

Mięso cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem wymieszanym z gałką muszkatołową. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części.Na każdym płacie mięsa kładziemy po kilka kawałeczków masła i na brzegu, po kawałku ogórka. Ścisło zwijamy w roladkę.

Gotowe smarujemy oliwą i dokładnie obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym tłuszczu aż się zrumienią z każdej strony. Przekładamy do garnka,wlewamy 1,5 szklanki wody,tak aby zrazy nie pływały.Wkładamy liść laurowy i ziele. Dusimy pod przykryciem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na tłuszczu ze smażenia. Przekładamy do garnka. Co jakiś czas lekko mieszamy w garnku aby mięso nie przywarło do dna. Jeśli woda nazbyt wyparuje,wówczas dolewamy.Próbujemy sosu i doprawiamy Kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara33 09.03.2012 10:40
zdjęcie już smacznie wygląda
ben-ka 01.02.2012 19:03
smaczna wołowinka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak