Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak z szparagach

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
1
ser żółty
5 dag
szparagi
4
czosnek
1/2 ząbka
majonez
1 łyżka
keczup pikantny
1 łyżka
musztarda
1/2 łyżki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z szparagach

Pierś rozdzielić, rozbić i usmażyć (najlepiej na grillu). Majonez, keczup, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Na mięsie ułożyć szparagi, zalać sosem, posypać startym serem i papryką. Piec w temp. 180 stopni C przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak