Pomidory bardzo dok?adnie myjemy, obieramy ze skórki, a nast?pnie wycinamy ze ?rodka gniazdo nasionek. Pó?niej pomidory kroimy na ósemki. Cebule obieramy, przemywamy pod zimn? wod?, ?eby nie szczypa?a podczas krojenia w oczy, a nast?pnie kroimy w niedu?e paseczki. Ogórek szklarniowy obieramy, myjemy i kroimy w kostk? o ?redniej wielko?ci. Papryk? ?ó?t? oraz papryk? czerwon? myjemy, przekrajamy na pó?, ?eby wyci?? gniazda nasionek, a nast?pnie kroimy równie? w kostk?. Ser bia?y mielimy.Szczypiorek bardzo dok?adnie myjemy, a pó?niej drobno siekamy. Wszystkie warzywa ( pomidory, ogórek, cebul?, papryki oraz szczypiorek) mieszamy razem i doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i pokrapiamy oliw? z oliwek. Do tego dodajemy zmielony ser bia?y i ca?o?? dok?adnie mieszamy.