Sposób przygotowania

W?oszczyzn?( marchewk?, seler, pietruszk?) bardzo dok?adnie obieramy, myjemy, a nast?pnie dajemy do do?? du?ego garnka. Porcj? roso?ow? oczyszczamy i równie? dajemy do tego garnka. Ca?o?? zalewamy litrem wody i wszystko razem gotujemy. Bulion doprawiamy do smaku pieprzem oraz sol?. Z gotowego ju? bulionu wyjmujemy porcje roso?ow? oraz warzywa. Dyni? oczyszczamy, a nast?pnie kroimy w kostk?. Pokrojon? dyni? uk?adamy na form?, któr? wcze?niej musimy ob?o?y? papierem do pieczenia. Dyni? pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 30 minut. Brukselk? obieramy i myjemy. Cebul? obieramy, myjemy pod zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie bardzo drobno siekamy. Cebul? podsma?amy na rozgrzanym oleju, a pó?niej dodajemy do tego brukselk?. Podsma?one sk?adniki ??czymy z bulionem oraz dyni?. Wszystkie sk?adniki jeszcze na koniec doprawiamy do smaku pieprzem oraz sol?, a pó?niej dok?adnie miksujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !