Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, dok?adnie myjemy, a pó?niej kroimy w kostk? o ?redniej wielko?ci. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do mi?kko?ci, a nast?pnie odcedzamy. Kapust? bia?? oczyszczamy, myjemy li?cie i wycinamy niepotrzebny ?rodek. Kapust? szatkujemy, a nast?pnie solimy i dobrze mieszamy. Kapust? równie? gotujemy do mi?kko?ci. Boczek kroimy w niedu?? kostk?. Cebul? obieramy, myjemy pod zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a pó?niej kroimy w drobn? kostk?. Pokrojony boczek podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Drobno pokrojon? wcze?niej cebul? ??czymy z boczkiem i tak?e podsma?amy. Do cebuli i boczku dodajemy wcze?niej ugotowane ziemniaki oraz kapust?. Sk?adniki te jeszcze chwil? dusimy, a pó?niej doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem, sol? oraz majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !