Sposób przygotowania

Kolejny przepis z papryczk? habanero.
Jak ju? wspomnia?am, jest to bardzo ostra papryczka i nale?y uwa?a? z dodawan? ilo?ci?!

Marynata:
1. W misce wymieszaj oliw? z oliwek, oliw? z papryczk? habanero ( przepis w mojej ksi?dze ) lub te? ?wie??, rozgnieciony lub pokrojony drobno czosnek, papryk? s?odk? i cukier br?zowy, szczypt? albo dwie.

Mi?sko:
1. ?eberka pokrój na mniejsze kawa?ki.
2. Posyp sol? i pieprzem.
3. Wymieszaj w marynacie.
4. Marynuj przez min. 2 godziny lub ca?? noc w lodówce.

...i wszystko razem:
1. Na dno naczynia ?aroodpornego wy?ó? cebul? pokrojon? w piórka.
2. Na patelni podsma? ?eberka z dwóch stron.
3. ?eberka wy?ó? na cebulk? w naczyniu.
4. Na wierz pouk?adaj kolejn? warstw? cebuli.
5. Podlej wszystko jasnym piwem ( 0,5 - 1 szklanki ).
6. Potraw? nale?y piec w piekarniku rozgrzanym do 180C oko?o 1 godziny ( koniecznie pod przykryciem! )
7. Oko?o 15 minut przed ko?cem pieczenia nale?y usun?? pokrywk?, aby ?eberka si? zarumieni?y.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    M-W

    cebula i zeberka to lubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !