Comber wyfiletowa? ko?ci, wrzuci? je wraz z ciel?cin? do wrz?tku, posoli? i gotowa? ok. 15 minut, doda? obrane i pokrojone warzywa, przyprawy i gotowa? do mi?kko?ci mi?sa. Mi?so zmieli?, wymiesza? z namoczon? w mleku i odci?ni?t? bu?k?, jajkiem, przyprawi? i wymiesza?. Comber posmarowa? mas? mi?sn?, w?o?y? do ?rodka pokrojon? w kostk? szynk? i paseczki rydz, zwin?? i zabezpieczy? sznurkiem. W?o?y? do wywaru i gotowa? ok. 1 godziny. Wyj??, ostudzi? i pokroi? w plastry, u?o?y? w misce, obok po?o?y? warzywa. Do wywaru doda? bia?ko, zagotowa? i przecedzi? przez g?ste sito, doda? namoczon? ?elatyn?, wymiesza?, podgrza? i zala? mi?so w misce. Po zastygni?ciu udekorowa? plasterkami pomidora, ogórka i jaja na twardo.