Sposób przygotowania

Mi?so umy?, osuszy? w papierowym r?czniku, naszpikowa? go?dzikami i obsma?y? ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. W rondlu zagotowa? mleko, doda? przeci?ni?ty przez prask? czosnek, wymiesza?. W?o?y? obsma?one mi?so, oprószy? sol?, pieprzem i ga?k? muszkato?ow?, pola? s?odk? ?mietank?, przykry? i w?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni oko?o 80-90 minut. Mi?kkie mi?so wyj??, pokroi? a sos przecedzi?,wymiesza? z powid?ami, przyprawi? do smaku, zagotowa?. Mi?so u?o?y? na pó?misku, pola? sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo ciekawy przepis, koniecznie muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !