Sposób przygotowania

Przesian? m?k? wymiesza? na stolnicy z sol? , stopniowo doda? oliw? , nast?pnie wod? , ca?y czas wyrabia? ciasto r?kami . Gdy b?dzie elastyczne , przykry? ?ciereczk? i odstawi? na godzin? . W tym czasie przygotowa? farsz : szpinak rozmrozi? , fet? rozdrobni? , po??czy? ze szpinakiem , doda? jajko i oliw? , ca?o?? zmiksowa? .Doprawi? pieprzem i sol? . Rozwa?kowa? ciasto na grubo?? oko?o 3 milimetrów , a nast?pnie pokroi? na kwadraty o boku 10 centymetrów . Roz?o?y? na nich mas? szpinakow? , sklei? rogi do ?rodka , lekko je zwil?aj?c . Posmarowa? powsta?e paszteciki rozm?conym jajkiem , posypa? sezamem i u?o?y? na wysmarowanej t?uszczem blasze . Piec oko?o 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 0
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !