Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

soczewica z kapust? czerwon? zasma?ana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica
300 g
kapusta czerwona
500 g
margaryna
50 g
m?ka
1 ?y?ka
cebula
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
ocet
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: soczewica z kapust? czerwon? zasma?ana

Namoczon? przez noc soczewic? ugotowa? do mi?kko?ci w wodzie, w której moczy?a si?, posoli?, odcedzi?. Do wywaru doda? posiekan? kapust? i po?ow? margaryny i ugotowa?. Gdy b?dzie mi?kka doda? soczewic? i pomiesza?. Cebul? zarumieni?, wymiesza? z zarumienion? m?k?, dola? troch? wody, zagotowa? i wymiesza? z potraw?. Do smaku doda? troch? octu, cukru, pierzu i soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.06.2012 12:15
No tak, nie jadłam czegoś takiego jeszcze.
Emilia22 28.01.2012 09:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak