Sposób przygotowania

Cebule biale obieramy i przemywamy zimna woda, zeby podczas krojenia nie szczypaly w oczy, a nastepnie kroimy je w nieduza kostke. Zo?ta papryke myjemy, wycinamy ze srodka gniazda nasionek, a nastepnie kroimy w kostke o sredniej wielkosci. Pomidory polewamy goraca woda, obieramy, wycinamy gniazda nasionek i rownie? kroimy w kostke. Ogorki kiszone takze kroimy w kostke. Wszystkie warzywa mieszamy ze soba, a nastepnie doprawiamy do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola. Kaszanki obieramy ze skorki, a nastepnie kroimy i kladziemy do naczynia zaroodpornego. Na przekrojona kaszane kladziemy mieszanke warzyw. Ser zolty trzemy na tarce. Na koniec danie posypujemy z wierzchu startym na tarce o grubych oczkach serem zoltym. Calosc pieczemy przez oko?o 40- 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu danie polewamy z wierzchu ketchupem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !