Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Karpus g?si dok?adnie myjemy, zalewamy zimn? wod?, gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 2,5- 3 godziny. Marchewk?, pietruszk? i seler obieramy ze skóry, dok?adnie myjemy, kroimy na mniejsze kawa?ki, dodajemy do gotuj?cego si? korpusu wraz z umytymi li??mi pora, doprawiamy sol? i pieprzem i gotujemy do mi?kko?ci warzyw. Korpus wyci?gamy, a rosó? mo?emy doprawi? i poda? z makaronem. Kapust? zalewamy wod? i gotujemy do mi?kko?ci, odcedzamy, studzimy i odciskamy nadmiar wody. Ugotowane mi?so oraz kapust? kiszon? mielimy. doprawiamy do smaku ga?k? muszkato?ow?, sol? i pieprzem.


Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jutro robi? takie same:) dzi? za to robi?am jarskie - z pieczarek i kapusty:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjad?abym chocia? jednego takiego krokiecika.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !