Sposób przygotowania

Najpierwi nalezy bardzo dokladnie oczyscic, obrac i umyc wloszczyzne. Mieso rowniez dobrze oczyscic. Te skladniki wlozyc do garnka, a nastepnie zalac woda. Ca?osc gotowac razem i doprawic do smaku wedlug wlasnego uznania przyprawami: zielem angielskim, lisciem laurowym oraz pieprzem i sola. Kiedy gotujace si? mieso bedzie juz miekki to nalezy wyci?gnac je, a wywar z wloszczyzny i miesa przecedzic. Mieso pokroic w kostke. G?owke bialej kapuste umyc i poszatkowac, a nastepnie zalac bulionem i gotowac do miekkosci. Jablka obrac, umyc i pokroic w kostke, a nastepnie dodac do dotujacej si? kapusty. Cebule obrac, przemyc ziemna woda, zeby nie szczypaly w oczy i pokroix w drobna kostke. Pokrojona cebule podsmazyc na rozgrzanej margarynie. Cebule, kie?base oraz mieso wczesniej wyciagniete z wywaru wlozyc do garnka z kapusta i bulionem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam mniam mniam :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam bigos:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !