Sposób przygotowania

Wloszczyzne obrac, umyc, a nastepnie w?ozyc do garnka z woda i gotowac. Do w?oszczyzny dodac oczyszczonego lososia i gotowac. Po ugotowaniu lososia wyciagnac i pokroic na mniejsze kawalki. Ziemniaki obrac, umyc i ugotowac do miekkosci w lekko posolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzic, a pozniej pokroic w kostke o sredniej wielkosci. Ogorki kiszone pokroic rowniez w kostke. Szczypiorek bardzo dokladnie umyc i drobno posiekac. Jajka ugotowac na twardo, a nastepnie obrac ze skorupki, przemyc i pokroic w nieduza kostke. Wszystkie te sk?adniki ( losos, ogorki kiszone, ziemniaki, jajka oraz szczypiorek) wymieszac razem w salaterce). Salatke doprawic do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola, a nastepnie polac majonezem i jogurtem naturalnym. Ca?osc bardzo dobrze wymieszac i na koniec jeszcze przyozdobic szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !