Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piecze? polana sosem wisniowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
1
Sklep Prymat
ziele angielskie
2
Sklep Prymat
woda
1/3 szklanki
mąka
1 lyzka
ocet
1/4 szklanki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
sos
mąka
1 lyzka
rosół
1/3 litra
wiśnie
1 szklanka
cukier
wino czerwone
1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Piecze? polana sosem wisniowym

Mieso wieprzowe bardzo dokladnie oczyscic, a nastepnie nasmarowac pieprzem oraz sola z kazdej strony. Wysmarowane mieso odlozyc na jakis czas do lodowki, zeby przeszlo smakiem przypraw. W nastepnej kolejnosci mieso wyj?ac z lodowki i wlozyc do garnka z woda i octem. Calosc gotowac i dodac do tego liscie laurowe oraz ziele angielskie. Mieso dusic do miekkosci. Kiedy mieso bedzie miekkie nalezy wyjac je z wody i przelozyc do naczynia zaroodpornego i polac zrobionym sosem. Calosc piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do temperatury 20 stopni przez okolo 20 -30 minut. SOS: Rosol zagotowac, a nastepnie dodac do niego umyte i wypestkowane wisnie. Do sosu dodac rowniez cukier. Do tego dodac takze wino czerwone i dodac jedna lyzke maki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.01.2012 18:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak