Sposób przygotowania

Mieso wieprzowe bardzo dokladnie oczyscic, a nastepnie nasmarowac pieprzem oraz sola z kazdej strony. Wysmarowane mieso odlozyc na jakis czas do lodowki, zeby przeszlo smakiem przypraw. W nastepnej kolejnosci mieso wyj?ac z lodowki i wlozyc do garnka z woda i octem. Calosc gotowac i dodac do tego liscie laurowe oraz ziele angielskie. Mieso dusic do miekkosci. Kiedy mieso bedzie miekkie nalezy wyjac je z wody i przelozyc do naczynia zaroodpornego i polac zrobionym sosem. Calosc piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do temperatury 20 stopni przez okolo 20 -30 minut. SOS: Rosol zagotowac, a nastepnie dodac do niego umyte i wypestkowane wisnie. Do sosu dodac rowniez cukier. Do tego dodac takze wino czerwone i dodac jedna lyzke maki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !