Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z kiełbaskami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe
0,5 kg
olej
parówki
3
jajko
1
kajzerka
1
mleko
1 szklanka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
kapusta włoska

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiełbaskami

Liście kapusty zblanszować we wrzątku. Parówki obrać z folii, przekroić na pół i zawinąć w kapustę. Kajzerkę namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać. Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulką. Przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masę mięsną podzielić na 6 części, rozpłaszczyć na grube placki i owinąć nią kapustę z parówkami, zalepić. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak