Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce z dużymi oczkami i mieszamy z namoczonymi i odsączonymi rodzynkami. Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Żółtak ucieramy z cukrem na białą masę a następnie mieszamy z makaronem, jabłkami i rodzynkami. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania dodajemy porcjami cukier puder do czasu aż piana będzie szklista. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Formę do zapiekania natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą a następnie przekładamy do niej masę makaronowo- jabłkową a na nią pianę z kokosem. Zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi byc dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !