Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Żeberka umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na gorącej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i obsmażyć żeberka z obu stron na złoty kolor. Następnie mięso przełożyć do rondelka i zalać wrzącą wodą. Warzywa obrać, umyć, pokroić w plastry i dodać do mięsa. Wywar doprawić do smaku liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem, solą i 1 łyżką przyprawy do żeberek z miodem. Całość gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie, a kości będą bez problemu odchodziły. Następnie żeberka wyjąć z wywaru i schłodzić.
Oliwę z oliwek wymieszać z 3 łyżkami przyprawy do żeberek z miodem. Tak przygotowaną marynatą zalać żeberka i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po zamarynowaniu żeberka pokroić na porcje i usmażyć na patelni grillowej.
Wywar pozostały z gotowania żeberek zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito, dodać śmietanę, zagotować i podawać jako sos do żeberek.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    żeberka dobra rzecz
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    miodzio?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    żeberka :) pychotka :P były przepyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może być nawet jadalne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    tez takie robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !