Sposób przygotowania

Solę oczyszczamy zdejmujemy skórę i nacieramy sokiem z cytryny,usuwamy ości i grzbiety i dzielimy na porcję.W rondlu dusimy cebulę pokrojoną w plasterki,dodajemy posiekaną natkę pietruszki,sól i grubo utłuczony pieprz.Kiedy cebula się poddusi układamy na niej porcję ryby polewamy resztą soku z cytryny,winem i przykrywamy pokrywką doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień.Gdy ryba będzie miękka zlewamy z niej sos i dokładamy do niego mąkę utartą z masłem.Gotujemy dodajemy śmietanę i szybo mieszając trzepaczką do sosu dodajemy żółtka.Sos podgrzewamy ,przecieramy przez sito i solimy.Porcję ryby układamy na talerzach i polewamy sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !