Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowane w mundurkach obieramy przepuszczamy przez maszynkę ,następnie mieszamy je ze śmietaną solą pieprzem.Słoninę kroimy w kostkę topimy na rozgrzanej patelni,dodajemy drobno posiekaną cebulę i chwilę smażymy razem.Wlewamy do masy ziemniaczanej dokładnie mieszamy wbijamy jajka dodajemy mąkę i starannie wyrabiamy.Formę do pasztetu smarujemy tłuszczem wysypujemy bułką tartą.Wykładamy połowę masy na wierzchu układamy plasterki boczku przykrywamy pozostałą masą ugniatamy i wyrównujemy powierzchnię.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy półtora godziny.Podajemy na gorąco z sosem cebulowym lub grzybowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !