Sposób przygotowania

cebule obrać i drobno posiekać,jeden ząbek czosnku przecisnąć przez praskę,na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić na nim połowę posiekanej cebuli doprawić ją kucharkiem a następnie do tej cebuli dodać paczkę kuskusu zalać wrzątkiem tak aby kasza była zakryta wymieszać i odstawić do spęcznienia przykryć pokrywką,na drugiej patelni zeszklić pozostałą cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek,dodać mięso i usmażyć na złoty kolor cały czas mieszając aby nie przywarło do dna,dodać pokrojoną w paski paprykę,pomidory z puszki wraz z zalewą wymieszać i dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając,gotować aż powstanie gęsty sos doprawić do smaku solą,pieprzem,kucharkiem oraz ziołami prowansalskimi wymieszać i zdjąć z ognia,spęczniały kuskus wymieszać z posiekaną natką pietruszki wyłożyć na półmisek w kształcie wieńca a do środka wlać gorący sos pomidorowy z mięsem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !