Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Umyte pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć z posiekaną cebulką na rozgrzanym maśle. Brokuł umyć podzielić na różyczki, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, kukurydzę odsączyć z zalewy. Makaron wymieszać z podsmażonymi pieczarkami,pomidorami, brokułem i kukurydzą. Śmietanę wymieszać utartym na dużych oczkach serem i przyprawą kucharek. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego zalać śmietaną, posypać papryką. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 15 minut w temp 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !