Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pierś z kurczaka kroimy na pół i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso oprószamy delikatnie solą, pieprzem, papryką słodką w proszku, oraz małą szczyptą chilli. Jajko wbijamy do miseczki i rozmącamy widelcem. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Rozbitego kotleta maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej. Takiego kotleta smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    mój mąż na to mówi schabowe i nie rozumie dlaczego schabowe nie są z piersi z kurczaka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Kiedyś też rozbijałam piersi, ale są bardzo delikatne, więc od dłuższego już czasu przekrawam jedynie pierś na 2 cieńsze części - i nie muszę już rozbijać :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    tez tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    tradycyjnie najlepsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !