Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Góralskie śledzie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe
50 dag
bryndza
25 dag
śmietana
1 szklanka
czosnek
4 ząbki
zielony groszek
3 łyżki
posiekana papryka
3 łyżki
posiekany szczypior
2 łyżki
skórka z cytryny
cukier
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Góralskie śledzie

Filety wymoczyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i rozetrzeć z pieprzem, skórką z cytryny i bryndzą na gładką masę. Śmietanę ubić ze szczyptą soli i cukru. Wymieszać z masą z bryndzy, przykryć i lekko wstawić do lodówki na 10 minut. Następnie sos wymieszać ze szczypiorkiem, groszkiem i papryką. Śledzie ułożyć na półmisku, polać sosem. Przykryć i ostawić do lodówki. Udekorować cytryną i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak