Sposób przygotowania

Bulion z kury należy wlać do wysokiego garnka, następnie wrzucamy ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Garnek przykrywamy pokrywką. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodajemy startą na tarce marchew, ziele angielskie, liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Buraczki należy obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak starte buraczki dodajemy na 5 minut przed końcem gotowania się zupy. Następnie po 5 minutach od dodania buraczków dodajemy 100ml śmietany, zupę dokładnie mieszamy i zdejmujemy z palnika. Buraczków nie gotujemy dłużej niż 5 minut, aby barszcz nie stracił swego koloru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki ładny soczysty kolor :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    raczej zupa buraczkowa?:) odmiennie
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię taką zupę. Akurat wczoraj szukałam w sklepie młodych buraczków :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jaki piekny kolorek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !