Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

łopatka barania duszona w warzywach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka barania bez kości
1 kg
marchew
2 szt
seler mały
1 szt
cebula
1 szt
piprz ziarna
10 szt
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
ziemniaki
800 g
mieszanka warzywna
1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka barania duszona w warzywach

Mięso obrać ze skóry, w miejsce kości włożyć obrane marchewki, pietruszkę i seler, spiąć wykałaczkami. Włożyć do 1,5 l posolonej, wrzącej wody i gotować 1,5 godziny. Do drugiego garnka włożyć obrane ziemniaki i mieszankę warzywną, dolać 1/2 l wywaru i gotować 20 minut. Mięso podgrzać, pokroić na porcje i podawać z odsączonymi warzywami, posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:11
Dla smakoszy baraniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak