Sposób przygotowania

Mleko zagrzać.
Dodać rozkruszone drożdże i diwe łyżki cukru i odstawić zaczyn do wyrośnięcia.
Margarynę stopić.
Do dużej miski wsypać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, resztę cukru, cukier waniliowy i żółtka oraz sól.
Wyrobić ciasto, przykryć je ściereczką i odstawić na około 30 minut aby wyrosło.
W międzyczasie wszystkie składniki wymieszać.
Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć je na blat, jeszcze kilka razy wyrobić.
Blat podsypać mąką i rozwałkować prostokąt.
Na placek wyłożyć masę serową, rozsmarować i zwinąć roladę.
Roladę włożyć koliście do dużej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia od brzegów tortownicy do środka.
Na górze lekko naciąć w poprzek.
Ciasto posmarować rozmąconym białkiem i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Co ja się będę rozpisywać, jak zawsze super :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super fajne wyszły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowita:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki za miłe słowa
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Musi być pyszna:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    gdy robiłam to ciasto zastanawiałam się co z tego wyjdzie, ale efekt końcowy był przepyszny
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    gdy robiłam to ciasto zastanawiałam się co z tego wyjdzie, ale efekt końcowy był przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !