Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z indyka w galarecie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
70 dag
marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
por
1 sztuka
seler
1/2 sztuka
fasolka szaragowa
1 szklanka
koperek
1/2 pęczek
sól
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z indyka w galarecie

Warzywa kroimy w plasterki/kawałki. Razem z mięsem gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mielimy. Warzywa studzimy. W odrobinie rosołu rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy połowę do mięsnej masy a połowę wlewamy do rosołu. Masę mięsną przekładamy do formy, schładzamy. Na wierzchu układamy ugotowaną wcześniej fasolę, warzywa. Całość zalewamy tężejącym rosołem/wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak