Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
1/2 kg
masło
1 łyżka
cukier
1/2 łyżeczki
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
sok z cytryny
1 łyżeczka
papryka
1/2 szt
pieczarki
10 dag
oliwa
1 łyżka
śmietana
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
1 (świeży)
ser żółty
10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pieczarkami

Fasolkę wrzucić do garnka do wrzącej osolonej wody z dodatkiem soli, masła, cukru i soku z cytryny. Gotować około 15 minut, odcedzić, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekane pieczarki i paprykę, dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, tymianek, wymieszać. Zalać fasolkę, posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku w temp 180 stopni przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.09.2012 17:41
chętnie spróbuję
kriso 19.01.2012 19:12
może być ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak