Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i doprowadzamy do wrzenia. Do takiej wody należy wrzucić makaron i gotować aż do uzyskania efektu al dente. Makaron należy odcedzić. Następnie zabieramy się za zrobienie sosu. Do blendera wrzucamy w całości truskawki, następnie wsypujemy trzy płaskie stołowe łyżki cukru pudru, wlewamy 200 ml gęstej śmietany 18%, zamykamy pokrywę blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na talerz wykładamy porcję makaronu, następnie makaron polewamy przygotowanym sosem truskawkowo-śmietanowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Super smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    sliczny makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !