Sposób przygotowania

WYWAR rybny: głowa i resztki karpia, 2l wody, 30 dag włoszczyzny, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka listków laurowych, sól

Karpia oddzielić os kości i skóry, wybrać mięso w miejscach gdzie nie ma ości, dodać do fileta z dorsza (powinno wyjść ok 70 dag mięsa).

Pozostałe części ryby wrzucić do garnka razem z obraną włoszczyzną, dodać ziele, listek laurowy i ugotować wywar. Posolić pod koniec gotowania.

Bułkę namoczyć w mleku, cebulkę pokroić w kosteczkę, poddusić na oliwie. Mięso z ryby , bułkę i cebulkę zmielić, dodać jajko, sól, pieprz, kaszę mannę (surową), dokładnie zamieszać.

Pieczarki podsmażyć na oliwie, przyprawić solą, pieprzem, zmielić razem z 3 ugotowanymi marchewkami.

2 grube warstwę gazy o wymiarach ok 15x15 ułożyć na blacie, na nie ułożyć warstwę mięsa z ryby, na środek pasek farszu grzybowego, z pomocą gazy zwinąć ciasno w roladę, związać końce nitką, gotować na parze ok 30-40 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyborna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    cudnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale fajnie podana
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    miałam wczoraj na obiad w sosie koperkowym, pychotka
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ale ten przepis też bardzo mi się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje si? wy?mienicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjna taka rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !