Sposób przygotowania

Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie umyć i wydrążyć otwory na nadzienie. Otwory bardzo łatwo wydrąża się łyżeczką. Następnie tak przygotowane ziemniaki należy lekko obgotować w osolonej wodzie. Gdy woda w garnku zagotuje się, ziemniaki należy gotować ok. 5-7 minut. Następnie ziemniaki odcedzamy i układamy na wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Zabieramy się za farsz. Na patelnię wlewamy odrobinę tłuszczu. Cebulę obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w drobną kostkę, lekko podsmażamy, następnie pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki z cebulą należy dusić, aż grzyby zmiękną. Pod koniec duszenia pieczarki należy posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanymi pieczarkami nadziewamy wnętrze ziemniaków. Wierzch ziemniaków posypujemy dość obficie tartym serem żółtym. Ziemniaki zapiekamy ok. 30-40 minut, (aż będą miękkie a ser będzie złocisty) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda niesamowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo fajny pomysł!
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    lubi? niespodzianki :)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Wyglądają niesamowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !