Sposób przygotowania

bakłażany rozciąć wzdłuż wydrążyć miąższ i posolić dość obficie,na oleju zeszklić posiekaną cebulę wraz z 2 ząbkami czosnku,dodać umytą i pokrojoną w kostkę paprykę wymieszać chwilę poddusić dodać mięso mielone ponownie wymieszać i smażyć ok.10min.dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku kucharek,pieprz mielony,paprykę ostrą,cynamon oraz miód wymieszać i wystudzić,kaszę kuskus przygotować w/g przepisu na opakowaniu i gotowy wymieszać z przestudzonym mięsem oraz jajkiem i posiekanymi ziołami,bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem i napełniać przygotowanym farszem układać w naczyniu żaroodpornym skropić oliwą lub olejem a następnie zapiec w piekarniku nagrzanym do 180st.ok.35min,jogurt wlać do naczynia przyprawić solą i pieprzem dodać posiekaną i umytą miętę oraz ostatni przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku delikatnie wymieszać i odstawić na chwilę w chłodne miejsce najlepiej do lodówki,tuż przed podaniem bakłażanów polać je przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    fajne, muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    prawdziwa pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !