Sposób przygotowania

Żeberka płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie. W tym czasie ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Po około 30 minut dodajemy do gotujących się żeberek. Po około 20. minutach do zupy dodajemy fasolkę szparagową. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek, doprawiamy zupę do smaku Kucharkiem, solą, pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    lubię zupki jarzynowe, takie lekkie jak ta:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowita taka
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    moja ulubiona
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !