Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

farsz do placków po węgiersku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
szt
cebula
szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
troche
śmietana
100 ml
Liść laurowy suszony Prymat
szt
Sklep Prymat
baranina
70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do placków po węgiersku

mieloną baraninę przesmaż na oleju dodaj do tego posiekaną cebulę,liść laurowy oraz 2 szklanki czystego bulionu warzywnego.Duś około 40 minut.Następnie do mięsa dodaj pokrojona w drobna kostkę świeżą paprykę. Wlej śmietanę oraz całosć dopraw solą i pieprzem.Placki ziemniaczane przekładaj tym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak