brukselka jeśli jest mrożona to rozmrozić ją,kukurydzę osączyć z zalewy,ananasa obrać usunąć twardy środek pokroić w drobną kostkę,piersi kaczki umyć usunąć skórkę na patelni rozgrzać łyżkę masła i oleju obsmażyć piersi z każdej strony po 2min.podlać sosem sojowym oprószyć pieprzem i smażyć jeszcze 3 min.z każdej strony,zdjąć mięso z patelni zawinąć każdą pierś w folię aluminiową i odstawić,do pozostałego tłuszczu na patelni dodać resztę masła wsypać pokrojony ananas,kukurydzę i płatki migdałowe usmażyć całość przez 2min.dodać brukselki,curry wymieszać chwilę smażyć podlać bulionem,dodać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem całość wymieszać i gotować pod przykryciem 10min.usmażone piersi posmarować z każdej strony miodem i ułożyć na kratce ustawionej nad rozgrzanym grillem do 250st.glazurować mięso z każdej strony przez minutę,brukselkę doprawić do smaku solą,pieprzem,sokiem z cytryny oraz miodem,gotowe mięso układać na talerzach obok położyć brukselkę i polać całość sosem,podawać z pieczonymi ziemniakami.