Sposób przygotowania

Obieramy gruszki kroimy na 4 skrapiamy sokiem z cytryny . Zagotuj wodę z cukrem , skórką z cytryny i cynamonem . Wlej 2 szklanki octu winnego i marynatą zalewamy gruszki odstawiamy na 12 godzin , odcedzamy , marynatę zagotować , włożyć owoce i gotować 5 minut . Rozłóż do słoików , dodaj po kawałku chrzanu, gorczycy , ziela angielskiego , pieprzu i liści mięty, zalej marynatą i pasteryzuj .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiek2

    ciekawe połączenie smaków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiek2

    ciekawe połączenie smaków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !