Sposób przygotowania

Żółtka zmieszać ze śmietaną , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli , wiórkami kokosowymi . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć odsączone i pokrojone w paseczki brzoskwinie .Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać posypane cukrem, wiórkami kokosowymi ( mogą być barwione ) i udekorowane pozostałymi brzoskwiniami .
Osobno podać bitą śmietanę .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !